O nama

Podrum Ačanski sa svojim aktivnim radom počinje 90 godina. Višegodišnjim iskustvom, znanjem i velikim radom i odricanjem mala vinarija prerasla je u jedan ozbiljan porodični posao. Danas pored proizvodnje vina, porodica je proširila posao na dodatne delatnosti:     vinski turizam i proizvodnju voća (kruška).

Vinogradi se nalaze u K.O. Banoštor, na severnim obroncima Fruške Gore uz samu obalu Dunava. Gde ih krasi priča „da su obasjani sa dva sunca“, jedno sa neba, a drugo refleksijom od Dunav. Mikroklima zastupljena na ovom terenu, utiče na proizvodnju vrhunskog grožđa od kojih se kasnijom preradom prave kvalitetna vina. Obrađuje se oko 6 ha pod vinogradom.

Kontaktirajte nas

Zastupljene sorte vina

Od vinskih sorti zastupljene su: Rizlin Italijanski, Chardonnay, Muskat Otonel, Muskat Hamburg, Frankovka, Merlot.

Sva vina se uglavnom proizvedu i prodaju kao mlada sveža vina. A sva ih pored sortnih karakteristika obeležava da su: lagana , lepršava, pitka, sa voćnim notama. Pakuju se u standardne ambalaže po zahtevu kupca.

Vinarija se nalazi pored porodične kuće u mestu Banoštor uz samu obalu Dunava. Lako na naći, na glavnom putu koji prolazi kroz naselje. Danas sam objekat predstavlja kombinaciju savremene tehnologije I prirodnih materijala korićenih u izgradnji (drvo I cigla).

On line shop

Razmišljamo, radimo u pravcu: Živi skromno, radi ono što te čini sretnim, prenesi svojoj deci ono što si ti dobio od svojih roditelja i budi (i bićeš) zadovoljan i sretan sa onim što imaš.